maanantai 13. lokakuuta 2014

Caran kans wt-koulutusta ja ensimmäinen wt-koe! :)

Cara ja isäntä starttasivat ensimmäisen wt-kokeen lauantaina, itsehän olin tokokokeissa talkoilemassa. :) Tuloksena oli nolla, mutta se ei haittaa mitään. Kokemusta rikkaampina ja nyt tietää millaista koetta odottaa.

Kokeessa oli mielenkiintoinen ilma, aamupäivän satoi räntää ja ei tuullut yhtään, joten jos nenän käyttö vaihtelee koiralla niin tältä saralta koe oli todella haastava.

Kokeeessa oli neljä rastia:
Ensimmäisen rastin tehtävä ykkösmarkkeeraus, jossa Cara markkeerasi suunnan oikein, mutta juoksi liian pitkälle damin ohi. S ohjasi Caran alueelle ja Cara toi damin talteen ohjaajalle. Ja kaikenlisäksi Cara myös vingahti lähtiessään liikkeelle hakemaan markkeerausta. Caralla joskus pääsee uikahdus kun on innoissaan lähdössä hakuun, se ei ole kuin vain sen yhden tehtävän ongelma. Sehän on wt:ssä jo syy tiputtaa rasti nollille, koiran kun tulee työskennellä täysin äänettömästi. :) Eli pisteet nollille.

Toisen rastin tehtävä oli ohjaustehtävä. Ensimmäinen ohjaus meni suoralla linjalla heti kerralla damin ylitse, mutta Cara ei haistanut damia vaan juoksi sen päältä.. S yritti ohjailla Caran takaisin alueelle, mutta liiallisen ohjauksen tuloksena Cara lukkiutui hieman ja S keskeytti tehtävän. Tästäkin nolla pisteet.

Kolmas rasti oli tuplamarkkeeraus. Ensimmäisen markkeerauksen Cara löysi vähäisen ohjauksen avustuksella kun oli taas liikaa vauhtia matkassa ja juostiin aluksi alueen ohi. Ja toisen markkeerauksen Cara löysi ja palautti itsenäisesti. Tästä kaiken takeltelun jäljiltä 6 pistettä. Markkeerauksessa kun ei saisi ohjata ollenkaan ja koiran pitäisi suoraviivaisesti juosta damille ja palauttaa se.

Viimeinen eli neljäs rasti oli yhden koiran walk-up yhdellä markkeerauksella ja sen Cara palautti suoraviivaisesti, mutta hieman edisti seuraamisessa. (Sekin alentaa pisteitä) Eli 18 pistettä tästä tehtävästä. :) Joten seuraaminen oikealla kohdalla on tärkeää muussakin lajissa kuin tokossa :)

Kaikenkaikkiaan Carasta on nyt kasvanut aikuinen viimeisten juoksujen jälkeen ja yhteistyö molempien ohjaajien kanssa löytyy ja Caran luottamus ohjaajiaan kohtaan on nyt aivan erityistä luokkaa. WT-koe oli mahtava, Cara totteli ohjauksia ja suuntia, josta ollaan erityisen ylpeitä! Hieno neiti, ensi kesänä uudestaan! Wt on kuitenkin kokeista haastavin, vaatii hyviä suorituksia jokaisella osa-alueella (seuraamisesta lähtien) ja ohjailun suhteen pitää olla todella tarkka. Ja ehdottomasti koira ei saa päästää pienintäkään ääntä. Onneksi Cara ei pidäkään yleensä ääntä, joten nyt pitäisi saada keino purettua tuo yksi pieni uikahdus pois ensimmäisen tehtävän kohdalta, jos haluaa tuloksen saada. Kokeessa kun yksikään tehtävä ei saa jäädä nollille, jos mielii tulosta kokeesta. :) Kiva hifistely laji, jossa kaiken pitää mennä hyvin :)

Sunnuntaina oli wt-koulutusta edellispäivän tuomarin (Pauliina Ahola) johdolla. Paljon uusia oppeja saatiin ja uusia vinkkejä treenitalvea varten! Olin itse tänään myös koulutuksessa, Caralla tosin painoi lauantain koe ja touhu oli hieman haahuilua, mutta mukava päivä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti