sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Tokokoe ja näyttelyitä

Jäänyt taas blogin pitäminen vähemmälle. Ja ristiriitaiset tunteet tuomareiden kommenttien jälkeen näyttelyistä. Mutta ei se mitään, minusta näyttelyissä on silti mukava käydä katselemassa muita tollereita ja miksipä sitä ei käyttäisi Caraa näyttelyssä vaikka sillä ei olekaan EH:ta parempaa arvostelu. :) Luna saa nyt jäädä vielä kasvamaan ennenkö vien sen seuraavan kerran kun on niin kesken kehityksen rääpäle vielä. Ehkä elokuussa sitten Rovaniemelle. :) Caran kanssa kuitenkin käyn nyt kesällä. Viime vuonnahan meillä oli melkein joka näyttelyssä ongelmana kun Cara ei antanut tuomarin koskea. Nyt mörkö on mennyt ohi ja mukava käydäkin ja saa rehelliset  arvostelut koirasta ja käytös ei vaikuta tulokseen. :)


Ja paremmat tulokset, eli käytiin Caran kans mutka Oulussa tokokokeessa helatorstaina ja sieltä napsahti meille toinen avo1 tulos :) Ihan mahtava neiti tuo Cara! Kenttä oli todella häiriöinen ohikulkijoiden vuoksi ja kentällä oli Caralla todella mielenkiintoisia hajuja. Tuomari sanoikin kokeen jälkeen, että teknisesti koira osaa tehtävät, mutta tänään ottaa paljon häiriötä. Mutta silti, luokkavoitto pistein 170 :)



Oulu, tuomarina Tiina Laakko
1. Paikalla makaaminen 9 (oli vähän rauhaton ja vaihteli hieman asentoa)
2. Seuraaminen taluttimetta 7 (jokainen risu piti nuuskia yms. joten en olisi odottanut edes tätä pistemäärää)
3. Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 9
4. Luoksetulo 8,5
5. Seisominen seuraamisen yhteydessä 9,5
6. Noutaminen 8,5
7. Kauko-ohjaus 7 (kahdella käskyllä ensimmäinen istuminen kun piti tuijotella ohikulkijoita eikä minua :D )
8. Estehyppy 9,5
9. Kokonaisvaikutus 9,5
AVO1
Luokkavoitto, pisteet 170 sija 1/6

Eli mahtava tyttönen kun työskentelee silti näin hyvin vaikka silmät ja nenä meinaskin koko kokeen ajan olla muualla kuin minussa :D 



Näyttelyt lyhyesti, Cara EH  ja Luna  H Oulaisissa ja eilen Rovaniemellä Cara H. Eniten minua ihmetytti nyt Rovaniemellä ollut tuomari. Viime kesänä arvosteli Caran ja tykkäsi kovasti ja pyysi tuomaan paremmalla turkilla uudestaan.. Silloin Cara sai EH:n ja nyt vein täydessä turkissa koiran hälle, niin arvosana olikin H. :D Noh ja tietenkin Oulaisissa Lunan palaute kun Luna on kuulema lihavassa kunnossa. Näkemyksensä kullakin, mutta Luna ei ole lihava. Pennun löysää nahkaa, mutta hoikka tyttönen Luna on, jos laihtuisi tuosta niin luut paistaisivat liiaksi asti. :)

Seuraavat tokokokeet edessä ennen sääntömuutoksia ja tavoitteena tk2 Caralle :) Uusilla säännöillä sitten starttaamaan voittajaluokka Caran kanssa ja Lunan kanssa alokasluokka :) nomekausikin alkaa jo ensi kuussa, joten paljon juttuja tiedossa. Caran käytän muutamissa näyttelyissä kuitenkin vielä tälle kesälle. :) Lunalla tähtäimessä on taipparit, mutta ei yhä edelleenkään taida olla tän kesän asia vielä.

Caran palkintokaappi alkaa saamaan täytettä :) Ensimmäinen koira, jonka kanssa tavoitteellisesti harrastaa jotain niin nää pystit on kiva muisto. Josko sitten Lunan palkintokaapista löytyisi näyttelyistäkin jotaki kun sen täyttäminen alkaa :) 
Toko, nome ja vuoden tokokoira pystit :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti