sunnuntai 27. maaliskuuta 2016

Rally-tokon starttaus + muuta

Päästiin viimein jännityksestä ja sekä Cara että Luna starttasivat koehistoriansa ensimmäiset rally-tokokilpailut! Meillä oli Torniossa kilpailu 19.3.2016 ja tuomarina toimi Tytti Lintenhofer. Cara sai huikeat 99/100p ja Luna 96/100p. Caralla yksi pieni vino asento ja Lunan kanssa jouduin uusimaan yhden liikkeen kun menetin kontrollin koiraan eikä tehtävä olisi onnistunut ekalla kerralla. Ihan huikea kokemus oli. Luulin, että en jännittäisi näitä samanlailla kuin tokokokeita, mutta kyllä vain. Jännitin sen verran paljon, että taisin unohtaa höpötellä tollereille radan aikana. Kemin rally-tokokilpailu olisi seuraava etappi tämän lajin parissa :) 





Ja sitten Caran viime vuoden saavutuksia, Lapin Kennelpiirin vuoden noutaja 2015! Ihan huikea kunnia meän pikku Caralle. :) Ja kennelkerho palkitsi Caran vuoden tokokoira 2015. :) Noutajakoirayhdistyksen palkituissa Cara oli toisella sijalla vuoden näyttelynoutajassa ja vuoden super noutajassa :)




Kevääksi/kesäksi on paljon erilaisia suunnitelmia, saa nähdä mitkä niistä toteutuvat. :) Viimeinkin kauniit kevät kelit ovat saapuneet ja mukava päästä treenaileen sekä damien että riistojen parissa. Luna on kehittynyt hurjasti vaikka ei ole helppoa malttamattomuuden vuoksi. Vaatii paljon enemmän töitä ja mietintämyssyä entä Cara koskaan. Damit palautuvat nykysin hienosti eikä niiden kanssa yritetäkään enää jäädä leikkimään ja tokon parissa aletaan olemaan koevalmis, vaikka harmaita hiuksia aiheuttaa ajatuskin koestartista Lunan malttamattomuuden vuoksi. Luna kyllä osaa, mutta on häiriöherkkä ja helposti ajautuu sivuraiteille jos kuulee ääniä yms. Caran kanssa hiotaan kaukokäskyjä yhä ettei hiippailisi aina niiden aikana puoltaa metriä eteenpäin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti