torstai 9. heinäkuuta 2015

Kesän nomeilua

Paljon jumppaamista ja treenaamista Caran kanssa nomen suhteen.. Alku kesästä oli ongelmana huonot riistan palautukset, jotka Cara jätti turhan kauas ohjaajasta ja siten koestartti jäi lyhyeksi ja tuloksena pyöreä nolla. Tästä johtuen treenasimme Caralle riistojen palautusta lähinnä kotipihalla herkullisella juusto palkalla. Palkkaa ei saanut, jos ei lintu pysynyt suussa ohjaajalle asti. Treenit toimivatkin ja Cara alkoi palauttaan kaikki riistat tulemalla jopa sivulle riista suussa, jos maasto sen salli. Ilmeisesti halusi palauttaa samanlailla kuin tokoillessa vaaditaan, että kapulan kanssa tullaan perusasentoon. Noh, Caran palautukset alkoivat siis sujua hienosti. :)

Seuraava koestartti kun tuli niin Cara palautti jokaisen riistan ohjaajalle käteen, mutta sitten tulikin sellainen kompastuskivi, joka on viimeksi pentuna ollut. Cara kieltäytyi variksesta hakuruudussa ja koe keskeytyi. Positiivinen kuva silti jäi kokeesta kun Cara toimi muuten niin hienosti. Markkeeraukset paikallisti hyvin ja palautti ne ohjaajalle käteen asti. Kehitystä siis tapahtunut :) Ensimmäinen markkeeraus oli kuivahkolla maalla ja toisessa piti uida poukaman yli ja Cara teki molemmat suoraviivaisesti. Herätti vain talkoilijoissa hilpeyttä kun Cara hetken mietti iso lokki suussa, että miten on paras hypätä veteen ja päätti hypätä pyrkien pitämään pään ja lokin ylhäällä ja näytti ihan mahalaskulta veteen (etutassut olivat myös taivasta kohti) :D Olisi kuulemma saanut hienon kuvan, jos ois ollu kamera mukana. Maaohjauskin meni muuten hienosti, mutta Cara olisi hitusen paremmin voinut totella ohjauksia. Hakuruudustakin Cara toi lokin, mutta hakutyöskentely ei ollut muutenkaan parhaimmillaan viikonloppuna ja variksesta kieltäytyminen oli todella harmillista. Seuraavaksi onkin suunniteltu hakuruudun treenausta maastossa, jossa on maastovaihtelua. Ehkä kokemattomien kouluttajien ongelma onkin ollut siinä, ettei olla tarpeeksi treenattu hakua muuttuvissa maastoissa. Täytyy olla tyytyväinen kun kehitystä on Carassa ja Caran työskentelyssä tapahtunut huimasti. Nyt treenit jatkuvat ja kohti seuraavaa koestarttia. :)

Luna.. Kantaa riistaa hetkellisesti, mutta ei palauta vielä ohjaajan jalkoihinkaan riistoja, joten Lunankin kanssa treenit jatkuvat ja taipparit siintävät ensi kesän suunnitelmissa. :) Dameilla tyttönen toimii jo hienosti ja palauttaa ohjaajalle ne käteen asti. Tulevaisuudessa hakuruutua ja markkeerauksia treenisuunnitelmissa. Nyt on alkanut ADHD tyttönen sen verran rauhoittumaan, että tokoilukin sujuu suht hyvin ja seuraaminen on parantunut huimasti! 1.8 on Kemissä tokokoe uusilla säännöillä, jota lähden katsomaan, jotta osaan opettaa liikkeitä koirille. Alokasluokka Lunalle ja Cara siirtyykin nyt voittajaluokkaan kun uudet säännöt astuvat voimaan. :)

Luna on ihan karvaton nyt eikä pohjavillaa ole ollenkaan, joten näyttelyt jäävät nyt elokuultakin pois todennäköisesti. Muutenkin on vielä kesken kehityksen, joka korostuu karvattomuuden kera. Ensi keväänä sitten. Lunakin on näyttänyt lupaavalta nykyisin harrastuksissa ja eiköhän siitä ajan kanssa saada toimiva näissä lajeissa. :) Luna on yhä todella virtainen tapaus, vaikka mitä touhuaisi Lunan kanssa niin silti sillä riittää virtaa touhuta kotipihalla (kuten esimerkiksi kaivaa monttuja pensaiden alle yms). Ajallisesti vaatii Luna puolet enemmän treeniaikaa kuin muut koirat. Toisaalta on ihan kiva, että koiralla riittää virtaa touhuta. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti