keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Viime kirjoituksesta taas vierähtäny..

Ajattelin tiivistää tähän reilun  viikon aiheet, joita ollaan nyt treenattu. Viime aikoina ollaan lähes päivittäin käyty treenailemassa kauempana kuin lähikentällä. Mukavaa ohjelmaa kun keittää kahvit termariin ja menee laavulle kera termarin ja koirien. :) Samalla saa treenattua koirat ja virtaa päästeltyä siellä ja itse nautiskeltua ulkoilmasta.

Carasta on tullut kaunis neiti :)
- Tokon alokasluokan liikkeitä pääsääntöisesti hallilla käyty treenaamassa ja nyt hypyn hiomista vaille hallussa liikkeet. Käsimerkit vain on joutunut miettimään tosi tarkkaan, mitä tokossa käyttää. Nomessa ja tokossa on kuitenkin yleisesti paljon samankaltaisia käsimerkkejä ihmiset käyttäneet ja nyt valikoitiin meille sopivia käsimerkkejä, ettei mene nome-käsimerkkien kanssa sekaisin. Onneksi ne ovat kuitenkin sellaisia, jotka saa itse valita :)

- Näyttelytreeneissä ollaan käyty, Caran täytyy saada varmuutta vieraiden ihmisten kohtaamisen ja tuomarin kopelointiin. Ollaan nyt pyritty kaikissa yhteistreeneissä pyytämään outoja ja tuttuja ihmisiä vähän kopeloimaan Caraa, jotta saadaan positiivisia kokemuksia niistä tilanteista. Ei enää toistuisi Pellossa nähty makoilemaan meno tuomarin kopeloidessa..Ehditään vielä parit näyttelytreenitkin käydä ennen Pyhäjärven näyttelyitä. Odotan jo niitä innolla kun on 8:sta pennusta 6 paikalla! Lähes koko Moonstone-pentue :)

- Lähihakua. Vaatii vielä treeniä, jotta Cara uskaltaa lähteä hakemaan pelkällä käsimerkillä ja pillillä. Eilen siinäkin saatiin onnistuminen ja Cara lähti hakemaan herkkuja lähihakupillityksellä. Herkuilla tällä kertaa oli helpompi lähteä liikenteeseen tämän haun kanssa. Hyvä mieli jää näistä kokemuksista sekä ohjaajille että koiralle. Laavun läheisyydessä ollaan harjoiteltu tätä liikettä ja myös kotona maton päällä.
Herkuilla treenatessa. Herkut ovat muutaman metrin säteellä Carasta ja käskyä odotellessa ;)

- Linjojen kertausta. Matkoja ollaan pikku hiljaa alettu pidentämään ja sen jossain määrin huomaa, Cara tarvitsee enemmän motivointia. Kuitenkin linjat sujuvat suhteellisen hyvin kun pidentää matkaa pikku hiljaa treenin edetessä. Pieneen puskaan ollaan viety useampi dami ja motivoitu Cara markkeerauksen kautta yhdellä damilla. Kertausta kaipaa kuitenkin ja se onkin seuraavan viikon tärkeimpiä treenauksia. Linjan vahvistusta siis tiedossa.


- Muisti treenejä. Eli Caran kanssa edetty kävellen eteenpäin ja dami heitetty n. 10m päähän ja jatkettu matkaa vielä muutaman askeleen verran. Daminheittimellä seuraavaksi ammuttiin markkeeraus ja Cara hakemaan dami ja tämän damin palautuksen jälkeen rintamasuunta käännettiin aikaisemmin heitettyyn damiin ja koira hakemaan dami. Hyvin tämä treeni on sujunut!

Riistoilla olemme tehneet hakuruudun kerran muistin virkistämiseksi variksilla ja lokilla. Oli tarkoituksena nenän käyttä harjoituksen kun ohjaaja ei edes nähnyt minne riistat vietiin, suunta vain kerrottiin minne lähettää koira. Toki oli niin pienellä alueella kuitenkin tällä kertaa, jottei ohjaaja voinut ohjata koiraa vikasuuntaan. :)

Muuten on pentukuume noussut aika korkeaksi vaikka välissä järki tuntuukin sanovan ei. Se on vain fakta, ettei yhdestä tollerista riitä kahdelle ihmiselle nome-harrastukseen. Mietitään mietitään toisen tollerin hankintaa nyt toden teolla. Saas nähdä... Kateltiin tänään Caran pentukuvia niin voi että ne on kyllä sydämen sulattavia kuvia!

Meilä oli vielä Tyyne sheltti tässä yks vkloppu hoidossa

Joskus voi ottaa rennosti :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti