lauantai 5. syyskuuta 2015

Didi ja Niilo kylässä ja Rovaniemi rn + jahtikauden alotus

Meillä oli ihania viikonloppu vieraita, Didi ja Niilo omistajineen. :) Tyäret saapuivat perjantaina koirineen meille ja lauantaina aamulla auton keula kääntyi kohti Rovaniemeä. Paikalla oli Cara + 5 Caran sisarusta, Roxi emä ja kasvattajan Mandi "mummo" ja myös Jedi iskä oli paikan päällä vaikka ei kehässä käynytkään. Cara riepu on ihan totaalisen karvaton. Olisi voinut jättää viemättä kehäänkin, mutta ajattelin silti viedä kun paikan päälle kuitenkin mentiin. Hyvin meni meidän tiimillä näyttelyissä, Niilo ROP ja Didi VSP, Hugo veli sai ensimmäisen sertinsä ja Roxi mamma sai varasertin. Novamian kennel rop ja bis3-kasvattajaryhmä. Eli aivan huikea päivä! Olen erittäin onnellinen tällaisesta pentueesta, ihan mahtavia ihmisiä koirien omistajina kun jaksavat innostua näkeen porukalla. Pentue oli edustettuna Muonio-Järvenpää väliltä, joten ihan mahtava päivä jo senkin puolesta! Sunnuntaintaina tulikin haikea fiilis heti kun tyäret hyppäsivät autoon kun ei vielä tiedä milloin seuraavan kerran näkee.
Ei tästä enää karva voi vähentyä! :D





Cara KÄY-EH, tuomarina Kati Heiskanen : Elegantti kevyt narttu, hyvät mittasuhteet, feminiininen pää, hieman pyöreät silmät ja flippikorvat häiritsevät ilmettä. Ryhdikäs kaula, hyvä selkä, runko saa vielä kehittyä, raajaluusto saisi olla aavistuksen vahvempi, liikkuu terveesti hyvällä asenteella. Tasapainoiset kulmaukset, valitettavasti tänään erittäin huonossa turkissa, reipas luonne. 
Carallahan on hieman ilmavat korvat, joten niistä useasti tuleekin mainintaa. Tuomari sanoi, että turkin vuoksi olisikin voinut H:n antaa, mutta antoi kuitenkin hieman paremman. Cara ensimmäistä kertaa mitattiin, ja neiti olikin 46-47cm korkea. :) 
Jedi iskä, Stella, Didi, Mandi "mummo", Cara, Roxi emä, Hugo, Rose ja Niilo

Meidän tollereiden päätyö alkoikin 20.8 ja saalista heti aloituksesta Cara sai hienosti :) Cara toimii metsällä hienosti ja sinnikkäästi jaksaa hakea pudotukset vaikka ei heti löytyisikään. Neiti käyttää nykysin nenäänsä hienosti ja on toimiva jahtikaveri.

Lunakin pääsi ensimmäistä kertaa jahtiin. Ei ole aivan yhtä lahjakas tyttönen kuin Cara, mutta nyt tiedetäänkin mitä pitää treenata. Luna on hyvä markkeeraaja ja löytää linnut hienosti, mutta... Luna ei oikein mielellään ota riistoja suuhun ja palauta niitä. Toki onnistumisiakin saatiin, mutta houkuttelun avulla. Eiköhän tyttösen toimintakyky parane syksyn mittaan ja ensi vuonna onkin sitten meno aivan erilaista. :)
Nyt syksy kokeiden osalta alkaa oleen ohi, oletettavasti juoksut sattuvat juuri sopivasti lokakuulle, jolloin meillä voisi olla Caralle pari koetta tiedossa.. Caran kanssa aloitamme rallytokokurssin ensi kuussa ja Lunalle toiveissa olisi nyt saada tokosta ryhmäpaikka myös. Caran kanssa toivottavasti saamme jatkaa tokon itseohjautuvassa ryhmässä treenaamista. Keväällä voisi Lunan kanssa myös jatkaa rallytokon parissa. Tavoitteita ollaan alettu ensi vuodeksi tyttösille suunnittelemaan, mutta ensin pitää katsoa miten syksy menee, saako koestartteja ja miten ryhmäpaikkojen kanssa käy. :) Näyttelykalenteria on alettu pikkuhiljaa jo katseleen, josko Luna neitonenkin nyt pääsisi kehäkettuilemaan kun alkaa oleen pikkuhiljaa turkkiakin.

2 kommenttia:

  1. Kiitos vielä viikonlopusta ja siitä että saatiin majailla teidän nurkissa! :)
    Toivottavasti saadaan pian järkkäiltyä miitti!
    Team Moonstone! <3

    VastaaPoista
  2. Mielellään majoitettiin teidät ja majoitetaan koska vain uudestaan! :) Toivottavasti keksimme viimeistään ensi kesänä jokin "tekosyy" taas treffailla :)

    VastaaPoista