sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Kemin WT-koe

Pitkästä aikaa Cara starttasi WT-kokeessa. Ollut hieman treenitaukoa viime aikoina ja koirat ovat käyneet metsällä. Tokoa vain ollaan molempien tollojen kanssa harrasteltu. Lauantaina allekirjoittanut oli koesihteerinä kokeessa ja S ja Cara starttasivat kokeessa.

Koe muodostui neljästä rastista. Ensimmäinen rasti oli suht helpohko markkeeraus. Matkat olivat sen verran lyhyempiä, joten itsekin vähän pelkäsin Caran juoksevan vauhdilla ohi. Cara juoksi suoraan damille ja toi sen suoraviivaisesti saaden tältä rastilta täydet pisteet 20/20. Oli aivan uskomattoman spontaani nosto damilla, Cara kun on aikaisemmin vähän vierastanut outoja dameja ja hetken on nuuskinut ennen nostoa. Nyt ei ollut tästä vaivasta tietoakaan.

Toinen rasti oli pari työskentelynä. Ensimmäisenä heitettiin markkeerauksena damit (2kpl), jotka jäivät vielä noutamatta ja olivat näin muistinoutoja hetkisen kuluttua. Näiden heittojen jälkeen koiria seurautettiin pieni matka ja ykkösmarkkeeraukset omalla vuorollaan. Ensin siis haettiin ykkösmarkkeeraukset ja sen jälkeen muistinoudolla aikaisemmat damit. Cara teki muuten todella hienosti töitä ja löysi damit ilman ongelmia ja suoraviivaisesti. Ainoastaan ensimmäisen markkeerauksen yhteydessä Cara oli lähdössä paukkunoutoon ja ohjaaja sai palautettua koiran viereen kuitenkin. Pudotti pisteet muutoin hienosta rastista 10/20.

Kolmas rasti oli markkeeraus todella haastavaan risukkoon. Cara löysi damin todella nopeasti ja palautti suoraviivaisesti. Risukossa todella hankala liikkua ihmisilläkään. Kaatuineita puita, joiden ympärillä risuja. Pisteinä 19/20.

Neljäs rasti oli ohjaus tehtävä samaiseen risukkoon. Tehtävä oli motivoitu laukauksella ja ohjaus tapahtui suunnilleen samaan paikkaan minne markkeeraus oli heitetty. Cara pienen mutkan kautta pääsi damille ja palautti sen suoraviivaisesti. Pisteinä 18/20.

Tuloksena siis ALO2, huikeilla suorituksilla. Ainoastaan yksi rasti nuin matalilla pisteillä, joten finaaliin ei asiaa vaikka pisteet olisivat semmoisinaan muuten riittäneet ykköstulokseen. Harmittava kömmähdys tuo paukkunoutoon lähtö, mutta muuten oli todella hienoa työskentelyä Caralle eikä neiti ole koskaan tehnyt näin hienoa työtä. Ohjaajan ei tarvinnut yhtään ylimääräsiä pillitellä tai ohjailla, Cara toimi ilmankin todella hienosti. :)

Ryhmäjaot vaihtuvat kennelkerhossa, joten talvikaudeksi minulla on molemmat koirat maanantaisin tokoryhmässä ja torstaisin rallytokoryhmässä. Mukavaa ajankulua siis tiedossa talveksi ja pakkaskeleillekin. Tänä vuonna ei vielä Lunan kanssa voi startata harmittavasti tokokokeissa kun ei ole ollut treeniryhmää, mutta eiköhän asia korjaannu ensi vuonna :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti