keskiviikko 20. heinäkuuta 2016

Ralleilua ja mejäilyä

Cara ja Luna starttasivat molemmat Torniossa rally-tokokisoissa 17.7 ralleillen molemmat koulutustunnukset RTK1. Luna oli ihan huipussa vireessä ja sai muutaman vinon seurauksena 97p ja sijoittui alokasluokan toiseksi. :) Cara oli alokasluokan ensimmäinen koira, ja joutui aika kylmiltään menemään radalle. En ollut hoksannut, että minun olisi pitänyt hetsata koiraa rataantutustumisen aikana. Mutta kaikesta oppii. Cara kuitenkin on perus suoritusvarma koira vaikka vire puuttuikin radalta. Mutta tuloksena 87p. Mulla jäi harmillisesti huomaamatta yksi tuplaistuminen, josta tuli se -10p. Harmittaa, mutta kun en hoksannut niin ei voi mitään. Luultavasti hieman liikautin kättä ja Cara siirtyi käden mukana korjaamaan asentonsa. :)
Luna kävi myös mejäileen juhannuksena Rovaniemellä 26.6. Tyllerö kehittynyt hurjasti jäljestyksessä ja jäljesti hyvin. Ensimmäisen kulman merkkasi tosi hyvin, mutta jatkoi jäljeltä matkaa suoraan eteenpäin aina hukaksi asti. Toisestakin kulmasta Luna meni ohi. Mukava maasto oli ja kerran sai sekä ohjaaja että opas humpsahtaa ojaan polvia myöten :D Lunalle tuloksena AVO 3, joka oli kuitenkin päivän toiseksi paras avoimenluokan tulos. :)
Tuomarin kommentit: Koira rauhoitetaan lähtöön hienosti kahteen kertaan. Jälkiuraa selvitetään hienosto maa- ja ilmavainuun turvautuen. Ens.osuudella muutama laajempi tarkastus ja ojien innokas ylitys. 1 kulman makaus osoitetaan erinomaisesti, mutta kulma ei selviä ja hukka. Uusi alku kulmamakauksella, toinen osuus jäljentuntumassa aaltoillen osuuden loppuun. Mutta kulman ja makauksen ohi hukkaan asti. Otetaan uusi alku makaukselta. Jäljestys jatkuu samalla mukavalla matkavauhdilla jälkeä pitkin. Osuuden lopussa hieman jäljen sivussa, mutta kääntyy suoraan sorkalle, jonka nuuskii. Mallikasta jäljestystä parivaljakolta, vaikka kulmat eivät tänään ratkenneet. Tästä on hyvä jatkaa!
AVO 3 27p :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti