maanantai 5. joulukuuta 2016

Kemin rally-tokokisat 3-4.12.2016 --> RTK2

Käytiin tollereiden kanssa kaksi kisa starttia per koira viikonlopun aikana KemKon järjestämissaä Rally-tokokisoissa, joissa tuomarina oli molempina päivinä Hannele Pirttimaa.
 
 
Tässä kuva lauantain kisaradasta, joka oli hyvin tapahtumarikas ja kierroksia nostattava startti kun heti alkuun oli pyörähdys ja hyppy. :)
 

 
Tässä on sunnuntain rata. Tämä olikin meille jo haastellisempi sinällään, koska Caralla on niin vahva tokoilu tausta ja tarjoaa todella nopeaa perusasentoa käännöksissä. Etenkin käännökset vasemmalle, jos en itse ole tarpeeksi reipasliikkeinen niin ihan taatusti Cara ehtii istahtaa kesken käännöksen. :)
 
Lauantain kisat sujuivat mallikkaasti molemmilta tollereilta ja avoimenluokan sijoitukset 1 ja 2 tulivat Caralle ja Lunalle. Cara voitti luokkansa 99/100 ja Luna sijoittui toiseksi 93/100. :) On mulla reippaita tollereita kyllä ja mahtavia harrastuskavereita.
 
Sunnuntain kisa  olikin haasteellisempi varsinkin Lunalle. Lunan vuoron lähestyessä otin Lunaa pois häkistä niin hallin katolta rösähti lumet kovaa vauhtia kovien äänien kanssa alas ja Luna säikähti. Halli on siis vähän pressuhallin tyyppinen ja pienehkö. Häkki oli seinän vieressä ja suoraan häkin kohdalta pressua myöten rösähti lumet ja niitä tuli pitkin suoritusvuoroa alas ja tuuli hakkasi lumen kanssa pitäen kovaa meteliä. Näytti ennen radalle menoa Lunan säikähtäminen niin pahalta, että meinasin jättää menemättä kun en saanut rauhoittumaan millään ko Luna pyöri ko väkkärä ja kuunteli missä ja mitä ääniä missäkin tapahtuu.. Mutta päätin kuitenkin tsempata Lunaa tekemään töitä minun kanssa keskittyen pois äänistä ja lähdin radalle ajatuksella, että keskeytän jos Luna tuntuu liian stressaaantuneelta. Sain kuin sainkin Lunan iloisella äänen sävyllä ja reippaalla toiminnalla tekemään juuri ja juuri sen verran minun kanssa töitä, että myös Luna sai hyväksytyn tulokset sunnuntailta 74/100. Reipas tyllerö kun säikähtäneenäkin jaksaa keskittyä' minuunkin vaikka jokainen ääni aiheutti kontaktin katoamisen. Caran suorituksen aikana ei samanlaisia ääniä kuulunut ja Cara voitti jälleen avoimenluokan 95/100 eli molemmat tollerit saivat siis koulutustunnukset RTK2 viikonloppuna. :)
 
Kuvasta näkee Lunan ahdistuneisuuden hallilla. Luna rauhoittui kyllä kun aikaa kului ja olimme hallilla ja Luna tottui katolta tippuvien lumien ääniin ja hieman osasi nauttia ihmisten huomiostakin. :)
Ylpeät koulutustunnusten pitäjät. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti